Nieuws: Kruidenrijk grasland

12 mei 2018

 

Kruidenrijk grasland goed voor koe, boer en biodiversiteit!

 

De agrarische collectieven Rivierenland, VALA en De Veluwe heeft samen met onderzoekers van Wageningen University & Research een uitgebreide brochure over kruidenrijk grasland samengesteld. Deze kleurrijke brochure biedt naast kennis over de teelt van kruidenrijk grasland, ook inspiratie.

 

Kruidenrijk grasland is al jaren geleden verdwenen uit het landschap. Toch zijn kruiden essentieel voor koe, boer en biodiversiteit. Waarom zou ik nu als (melk)veehouder kruidenrijk grasland op mijn bedrijf willen hebben? Wat zijn de voor- en nadelen en hoe past kruidenrijk grasland binnen mijn bedrijfsvoering? En als ik al besluit een deel van bedrijf met kruidenrijk grasland in te richten, hoe realiseer ik dat dan op mijn bedrijf? Deze brochure geeft antwoorden op deze vragen.

 

 

In deze folder is onder andere achtergrondinformatie te vinden over de meerwaarde van het telen en het voeren van kruidenrijk grasland aan melkvee. Daarnaast zijn er tal van tips over de teelt, ontwikkeling, beheer en behoud van kruidenrijk grasland opgenomen.

 

 

Kruidenrijk grasland is niet alleen mooi in het landschap, maar levert ook een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de biodiversiteit. Daarnaast kent de teelt van kruidenrijk gras ook vele voordelen voor koe en boer.

 

Download hier de brochure:  Kruidenrijk grasland .......