SKAL Biocontrole

 

De afdeling Hoogstamfruit Rivierenland binnen  de Vereniging Agrarisch Natuurbeheer en Landschap Tieler- en Culemborgerwaarden (VANL-TCW) is een afdeling van agrarische ondernemers en burgers die zich inzet voor een economisch duurzame land en tuinbouw. Zij streeft daarbij niet alleen naar behoud, maar ook naar verbetering van natuurwaarden van het landschap in de Tieler- en Culemborgerwaarden.


Leden hoogstamfruit hebben ook de mogelijkheid fruit te verkopen met de SKAl-licentie. Skal Biocontrole zorgt ervoor dat biologische producten ook daadwerkelijk aan de biologische wetgeving voldoen. Skal is een onafhankelijke organisatie voor het toezicht op de biologische productie in Nederland. De biologische productie is in Nederland de laatste jaren flink toegenomen. Momenteel staan 4000 bedrijven en overige fabrikanten onder toezicht van Skal. Biologische producten zijn te herkennen aan het biologische keurmerk. 

Wie erover denkt om biologisch te gaan produceren, vervaardigen of verhandelen doet er verstandig aan zich eerst breed te oriënteren.  Wilt u zich door ons laten certificeren dan kunt u zich melden bij het bestuur van onze afdeling.

 

Voor meer informatie over SKAL Biocontrole:

>>>  Omschakelen van gangbaar naar biologische teelt   

>>>  Omschakelperiode gangbare naar biologische teelt

>>>  Voorwaarden teelt

>>>  Verplichtingen gebruikers SKALcertificering

>>>  Inhoud inspectie

>>>  Interne audit

 

 

De biologische sector aantallen 2022